РНБО ЗАТВЕРДИЛА СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ

Рада національної безпеки та оборони на засіданні розглянула та затвердила Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Про це 18 червня повідомив Укрінформ з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова.

«Першим питанням було розглянуто доповідь віцепрем’єр-міністра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського та затверджено Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України», — сказав Данілов.

За його словами, цей документ закладає такі важливі напрямки, як удосконалення системи стандартизації, уніфікації та управління продукції відповідно до стандартів НАТО.

«Стратегія передбачає створення агентства оборонних технологій і впровадження інноваційних проєктів, а також розвиток технологій відповідно до кращих практик, які сьогодні існують в світі», — зазначив секретар РНБО.

Як повідомлялося, на засіданні 4 червня РНБО ухвалила звіт про результати проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом, а також прийняла рішення про розширення мережі ситуаційних центрів, які функціонують у секторі безпеки і оборони

Президент Володимир Зеленський назвав одним із головних рішень РНБО ухвалення Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, яка визначає основні напрями та завдання державної військово-промислової політики.

Як передав Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський написав у Фейсбуці.

«Зокрема (Стратегія — ред.), передбачає удосконалення системи стандартизації, уніфікації та управління якістю продукції відповідно до стандартів НАТО», — зазначив він.

Також за його словами, на засіданні РНБО розглянуто питання військово-технічної співпраці України з іншими державами. Продовжено санкції проти низки осіб, які було впроваджено рішенням РНБО від 21 червня 2018 року і введено в дію Указом Президента України № 176.

Щодо рішення РНБО про запровадження санкцій ще проти 12 осіб, які перебувають у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, Зеленський повідомив: «За пропозицією Служби безпеки України ухвалено рішення про застосування санкцій щодо Фірташа Д. В., Фукса П. Я., Чемезова С. В., Шелкова М. Є».

Президент повідомив, що також ухвалено рішення про анулювання низки ліцензій на видобуток титану та інших ресурсів. Ліцензії, зокрема на видобуток природного газу, повернуті державі.

 

Поделиться публикацией