ПІВДЕННА КОРЕЯ ПІДПИШЕ КОНТРАКТ НА ВИРОБНИЦТВО 20 НОВІТНІХ ВИНИЩУВАЧІВ KF-21

Південнокорейське агентство із закупівель озброєнь планує підписати цього року контракт на виробництво 20 винищувачів KF-21. Ці літаки обійдуться країні у 5,92 мільярда доларів США), пише Yonhap.

Згідно з планом, розрахованим до 2028 року, Адміністрації програми оборонних закупівель (DAPA) підпише контракт із виробником літаків Korean Aerospace Industries Ltd. Цього року мова йде про 20 бортів, а наступного року після льотних випробувань планується ще одна угода на 20 винищувачів. Поетапне виробництво має на меті вирішити минулорічні проблеми, коли пропонувалося скоротити виробництво, посилаючись на необхідність проведення додаткових випробувань літаків.

Якщо проект розвиватиметься за планом, очікується, що ВПС Південної Кореї отримають перший KF-21 у другій половині 2026 року. У підсумку країна прагне мати на озброєнні 120 винищувачів KF-21, виготовивши ще 80 одиниць до 2032 року. Південна Корея розпочала програму розробки KF-21 разом з Індонезією в 2015 році з метою придбання власного надзвукового винищувача для заміни свого застарілого парку бортів F-4E Phantom і F-5E Tiger II, які були ввели в експлуатацію в середині 1970-х років. Нагадаємо, військові літаки Південної Кореї і США провели спільні навчання, під час яких тренувалися збивати північнокорейські крилаті ракети і знищувати далекобійну артилерію.

Поделиться публикацией