В РФ ПОЧАЛОСЯ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО ДВИГУНА ДЛЯ ВЕРТОЛЬОТУ МІ-28НМ

В РФ наполягають, що опанували виробництво українського двигуна

Об’єднана двигунобудівного корпорація (ОДК, входить в Ростех) приступила до серійного виробництва нового двигуна ВК-2500П, призначеного для модернізованого ударного вертольоту Мі-28НМ. Про це 3 листопада повідомила в прес-служба держкорпорації «Ростех» з посиланням на виконавчого директора «ОДК-Клімов» Олександра Ватагіна.

«За своїми технічними можливостями і експлуатаційними якостями ВК-2500П відповідає найсучаснішим вимогам, що пред’являються до вертолітним двигунам. В даний час ми вже приступили до складання перших серійних зразків», — наводять в РОСТЕХ слова Ватагіна.

У прес-службі РОСТЕХ нагадали, що ОДК успішно завершила стендові випробування нового двигуна. «Силова установка повністю відповідає заявленим характеристикам і готова до серійного виробництва», — уточнили в госкоропраціі.

ВК-2500П є новітньою версією двигуна ВК-2500, який встановлюється на вертольоти марки Миля і Камова. Двигун розроблявся з урахуванням досвіду застосування Мі-28Н в Сирії. У новому двигуні модернізована система автоматичного управління і система захисту, яка відновлює штатну роботу двигуна при його зупинці, при попаданні порохових і вихлопних газів і виникненні помпажу.

22 жовтня в Петербурзі на заводі «ОДК-Клімов» пройшла урочиста церемонія передачі акту про успішне завершення державних стендових випробувань двигуна ВК-2500П.

Поделиться публикацией