ПОРОШЕНКО ЗАЯВИВ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ЗАЛУЧИТИ ДО АУДИТУ «УКРОБОРОНПРОМУ» ДЕРЖАУДИТСЛУЖБУ

Президент України Петро Порошенко вказав на необхідність міжнародного аудиту держконцерну «Укроборонпром» із залученням Державної аудиторської служби, Рахункової палати та інших відомств. Глава держави підкреслив, що аудит слід довірити одній з компаній «великої четвірки».

«Аудит для того, щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб провела одна з чотирьох всесвітньо відомих аудиторських компаній. Інші – менший рівень довіри», — заявив Порошенко в інтерв’ю, яке транслювалося в ефірі телеканалу ICTV увечері неділю, 10 березня.

Президент зазначив, що до аудиту будуть залучені Держаудитслужба, Рахункова палата  «будь-які інші органи, які мають право на перевірку» для «ревізії кожного контракту».

У ході засідання РНБО 6 березня президент Петро Порошенко

вказав на необхідність проведення незалежного міжнародного аудиту «Укроборонопрому» і введення до складу наглядової ради держконцерну фахівців з держав НАТО. Порошенко озвучив ці ініціативи на тлі публікації журналістського розслідування про масштабну корупцію в «Укроборонпромі» і заяви посла США Марі Йованович про необхідність незалежного аудиту держконцерну.

Пізніше Порошенко пообіцяв забезпечити проведення аудиту «Укроборонпрому» до кінця 2019 року.

Поделиться публикацией