ПОРОШЕНКО ЗАЯВИВ ПРО «МАЙЖЕ 10 КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ» ЗА РОЗКРАДАННЯ В ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

Президент Петро Порошенко заявив, що після його швидкої реакції і звернення в правоохоронні органи були відкриті додаткові кримінальні виробництва в зв’язку з резонансом, який виник після оприлюднення розслідування про контрабанду і продаж за завищеною вартістю запчастин з Росії.

«Після мого звернення порушено додатково майже 10 кримінальних справ, проведено обшуки у всіх фігурантів, пред’явлені звинувачення, є рішення судів, в тому числі і по директорам і керівництву профільних позицій», — сказав гарант 10 березня в ефірі телеканалу ICTV.

Глава держави запевнив, що всі винні понесуть заслужене покарання.

«Я гарантую нульову толерантність до корупції, гарантую, що ті, хто сьогодні вкрав, будуть нести відповідальність, ні прізвища, ні посади, ні дружні або родинні зв’язки не зупинять наші ефективні дії з подолання корупції», — додав він.

За словами Порошенка, за час його керування країною ситуація з крадіжками в сфері оборони істотно покращилася. Він додав, що причина полягає в ефективній роботі по боротьбі з корупцією в армії.

Скандал в Укроборонпромі: троє фігурантів вже вийшли під заставу «Весь час з часів Незалежності України. Розпродавати і знищували армію і міністри, і прем’єри. Купували за високими цінами. … Весь час ми рішуче боролися з крадіжками в армії», — заявив президент .

Глава держави констатував, що за фактами розкрадань в армії минулих років порушено 400 кримінальних справ, пред’явлено 120 звинувачень і винуватці або звільнені, або потрапили під вирок суду.

«Абсолютно неприйнятно, коли хтось краде в армії … і моя реакція буде дуже швидкою», — пообіцяв Порошенко.

Президент також заявив, що буде проведено розслідування у зв’язку з витоком інформації, яка потрапила в руки журналістів. Він підкреслив, що така інформаційна атака шкодить армії та оборонної промисловості.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що згадуються в розслідуванні Bihus.info учасники телефонної розмови є співучасниками злочину по розкраданню коштів в оборонній сфері. Генпрокурор озвучив прізвища: це Віталій Жуков, Ігор Гладковський і Андрій Рогоза.

Раніше Луценко заявив, що журналісти оприлюднили інформацію про розкрадання в Укроборонпрому за кілька тижнів до закінчення розслідування, а їх сенсація грунтується на витоку фактів з матеріалів справи в правоохоронних органах.

Нагадаємо, журналісти Наших грошей опублікували розслідування про розкрадання в українській оборонній сфері на суму понад 250 млн гривень, в якому нібито замішане оточення президента Петра Порошенка — близькі друзі і бізнес-партнери, в тому числі Олег Гладковський з сином Ігорем.

Через що спалахнув скандал глава держави 4 березня звільнив Гладковського-старшого з посади першого заступника секретаря РНБО.

Поделиться публикацией