НТК «ІМПУЛЬС»: ЗАХИЩЕНЕ УПРАВЛІННЯ ВІЙСЬКАМИ ТА ПЕРЕХІД НА СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО

Київське Державне підприємство «Науково-технічний комплекс «Імпульс», що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершило 2017 рік повним виконанням Державного оборонного замовлення, перейшовши до серійного виготовлення вкрай необхідних для української армії систем управління військами. Таку інформацію опублікували на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 29 січня цього року.
Підприємство за 2017 рік реалізувало продукції на 15,8 млн грн, сплативши 5,2 млн грн податків до бюджетів всіх рівнів. Враховуючи невеликий штат підприємства, який налічує біля 50 фахівців, кожен з працівників НТК «Імпульс» згенерував біля 100 тисяч гривень бюджетних надходжень.

Для порівняння, 2014 рік НТК «Імпульс» закінчив зі збитками у розмірі 2,7 млн грн, а в окремі періоди фахівці підприємства працювали неповний робочий тиждень. Але завдяки дієвим антикризовим заходам, київський «Імпульс» за три роки зміг повністю налагодити наукову та виробничу роботу, останні роки отримуючи стабільний прибуток та поставляючи до війська надважливу техніку.

Насамперед мова йде про штабну машину забезпечення зв‘язку та координації підрозділів типу СА-10У, яка на підприємстві вже виробляється серійно. Завдяки можливостям цієї техніки забезпечується захищена комунікація підрозділу на оперативно-тактичному рівні.

СА-10У повністю захищена від засобів радіоелектронної боротьби противника, використовує різноманітні канали зв‘язку, включаючи супутниковий. Важливо відмітити і те, що СА-10У пройшла всі міжвідомчі випробування та з 2016 року прийнята на озброєння Збройними Силами України, а також може використовуватися іншими військовими формуваннями та силовими структурами держави.

Виріб СА-10У складається з комплектуючих, 75% з яких були розроблені та виготовлені саме НТК «Імпульс», а решта – компоненти з країн Євросоюзу та інших держав, які є лідерами сучасних технологій.

Окрему увагу розробники СА-10У приділили комфорту операторів, для цього машина оснащена побутовим відсіком зі спальними містами, системами опалення, кондиціонування, а також – генератором.

Слід зазначити, що ДП НТК «Імпульс» є розробником та серійним виробником комплексів спеціальної апаратури для передачі інформації різними каналами зв’язку, а також технічних засобів для захисту секретної інформації. Фахівці підприємства постійно працюють над удосконаленням та створенням нових зразків техніки для підвищення обороноздатності України.

Поделиться публикацией