ПОРОШЕНКО ВВІВ У ДІЮ РІШЕННЯ РНБО ПРО ДЕРЖОБОРОНЗАМОВЛЕННЯ НА 2018-2020 РОКИ

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про державне оборонне замовлення на 2018-2020 роки. Таку інформацію опублікували на офіційному сайті президента України 29 січня цього року.

Саме рішення РНБО додається до указу, але воно позначене грифом «секретно».

Контроль за виконанням рішення РНБО, відповідно до указу, покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Відзначається, що цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 17 січня 2018 року РНБО затвердила «Основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки».

Пріоритетними напрямами державного оборонного замовлення в 2018 році має стати забезпечення Збройних сил України сучасною ракетної і бронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони; безпілотними авіаційними комплексами, антиснайперскими системами та ін.

Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, у в поточному році заплановано збільшення фінансування держоборонзамовлення до рівня 21,3 млрд грн, що на 37% більше, ніж у 2017 році.

Відповідно до держбюджету, державне фінансування програм розвитку ОПК, зокрема, по лінії Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) у 2018 році передбачене у розмірі 2 млрд 343,7 млн грн, що в три рази більше в порівнянні з 2017 роком.

Поделиться публикацией