НП ПРАЦЮЄ НАД ОРГАНІЗАЦІЄЮ ДОСТАВКИ ВАНТАЖІВ ЗА ДОПОМОГОЮ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ

Компанія «Нова пошта» працює над організацією доставки вантажів за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Про це 22 червня ц.р. повідомив портал Крила з посиланням на співзасновника компанії В’ячеслава Клімова, який розповів про плани компанії на Форумі інноваційних підприємств.

«Ми тестуємо. Полетимо з Києва до Харкова на вантажному безпілотному літаку. Упевнений, що благополучно приземлимося», – сказав Клімов.

  Раніше він вже повідомляв, що «Нова пошта» тестує доставку посилок за допомогою повноцінних безпілотних літальних апаратів. У 2018 році Клімов розповідав, що, цілком ймовірно, з часом у структурі «Нової пошти» з’явиться інжинірингова компанія, яка займеться питаннями доставки за допомогою безпілотників.

«Наші хлопці тестують доставку безпілотником. Це буде не іграшковий безпілотник, а візуально справжній невеликий літачок, який буде просто швидко доставляти пошту між містами», – розповідав тоді Клімов.

У 2016 році ПАТ «Укрпошта» планувала запуск пілотного проекту з доставки посилок дронамі. Підприємство тестувало дрони ізраїльської компанії Flytrax, які можуть доставляти посилки вагою до 3 кг на відстань до 23 км зі швидкістю до 70 км/год.

Компанія «Нова пошта» заснована в 2001 році. Співзасновники – В’ячеслав Клімов, Володимир Поперешнюк і Інна Поперешнюк. На сьогоднішній день мережа «Нової пошти» налічує понад 6 тис. відділень по Україні.

 

Поделиться публикацией