НОВА РЛС «МАЛАХІТ» ЗАСТУПАЄ НА ЧЕРГУВАННЯ НА ПОЛТАВЩИНІ

Підрозділи харківської радіотехнічної бригади Повітряного командування «Схід» освоюють нові зразки техніки, що, за словами командира частини полковника Віталія Птащенка, у рази підвищить боєздатність підпорядкованих підрозділів.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на АрміяInform.

Так, в окремій радіолокаційній роті бригади, що дислокована на Полтавщині, нещодавно отримала постійну прописку нова РЛС «Малахіт».

“Її бойові та функціональні можливості значно перевищують аналогічні зразки виробництва минулих десятиліть, – зазначив командир підрозділу майор Ігор Городнюк. – Достатньо сказати, що нинішнє обладнання повністю виконано на цифровій базі. Станція дозволяє самостійно виконувати автосупроводження близько 200 цілей, при цьому значно скорочується потреба у додаткових спеціалістах. Окрім того, завдяки мобільності й компактності значно скорочується час на її розгортання та приведення у бойове положення”.

Не остання перевага «Малахіту» й у тім, що його елементна база повністю виконана на вітчизняних блоках і деталях. А основою комплексу є автомобільна база КрАЗу, здатна витримати експлуатаційні навантаження у широкому діапазоні температур та несприятливих рельєфних умов.

“Новітнє обладнання та техніка потребують і відповідного до себе ставлення, – продовжує офіцер. – Тому, одразу після отримання станції, особовий склад пройшов курс фахової перепідготовки. І серед перших, хто отримав допуск до її експлуатації, стали військовослужбовці з багаторічним практичним досвідом з-поміж наших воїнів-контрактників. Вони вже готові заступити на бойове чергування на новій станції”.

 

Поделиться публикацией