ЗМОЖЕТЕ ЗРУЙНУВАТИ КЛЯТИЙ КРИМСЬКИЙ МІСТ: АМЕРИКАНСЬКИЙ СЕНАТОР ПРО НАДАННЯ ATACMS ДЛЯ УКРАЇНИ

Сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем під час свого візиту у Київ розкритикував повільні поставки Україні американських далекобійних ракет великої ATACMS, заявивши, що вони «мали бути тут ще вчора». Про це пише The Washington Post.

«Я сподіваюся, що Україна незабаром отримає ATACMS, і ви зможете зруйнувати цей клятий міст, який з’єднує Крим із Росією», ‒ сказав він.

Політик також визнав, що українській армії бракує 155-міліметрових артилерійських снарядів. Він пообіцяв, що «США нададуть їх більше».

Із 2022 року Грем декілька разів приїжджав в Україну і неодноразово виступав за надання більшої підтримки. Але минулого місяця він проголосував проти вкрай необхідного пакету допомоги, заявивши, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп «категорично проти» і вважає за краще вести переговори про таку допомогу у вигляді кредиту.

«Я був дуже відвертим із президентом Зеленським. Ви можете очікувати, що я завжди буду на вашому боці, але це не буде несправедливо, якщо я попрошу вас та інших союзників: Поверніть нам гроші, якщо зможете. Я думаю, що ідея кредиту буде досить популярною не лише серед республіканців, але й серед демократів», ‒ підсумував Грем.

Поделиться публикацией