«ЗАВОД ІМЕНІ В. О. МАЛИШЕВА» ГОТОВИЙ ЩОРІЧНО ВИРОБЛЯТИ ДЛЯ ЗСУ 20-30 ТАНКІВ – В. КРИЛАС

«Завод імені В. О. Малишева» готовий щорічно виробляти для Збройних сил України 20-30 танків.

Про це в інтерв’ю передачі Security Talks з Валентином Бадраком (спільний проект Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння та телеканалу Апостроф) повідомив генеральний директор «Заводу імені В. О. Малишева» Василь Крилас.

За словами В. Криласа, підприємство буде готове та дуже розраховує на замовлення Міністерства оборони України з 2023 року.

Він зазначив, що завод має протягом 2021-2022 років створити два дослідних зразки танку «Оплот» та пройти їх випробування. А підприємство готове це зробити та вийти на готовність виробництва танків «Оплот» для ЗСУ з 2023 року.

Як передбачається, зазначив В. Крилас, ці танки не матимуть комплектуючих російського виробництва. Крім того, є висока ймовірність, що танки будуть повністю оснащенні вузлами та агрегатами виключно українського виробництва. Серед технологічних переваг танку «Оплот» він назвав низький силует танку, що вдалося досягти за рахунок розміщення циліндрів горизонтально у двигуні. Крім того, «Оплот» може набирати швидкість до 70 км/год та йти заднім ходом до 32 км/год.

Поделиться публикацией