ПЕРШІ АРТСНАРЯДИ В РАМКАХ ЧЕСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ УКРАЇНА ОТРИМАЄ У ЧЕРВНІ

09 травня, 2024, 08:35. Президент Чехії Петр Павел розповів, що першу партію снарядів для артилерії, які партнери придбали для України в рамках ініційованого Прагою проєкту, ЗСУ отримають вже наступного місяця, тобто в червні. Під час інтерв’ю ARD він наголосив, що йдеться попередньо про 180 тисяч боєприпасів.

«Я і наш прем’єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в червні, а подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів», — розповів Павел, пояснивши, що затримкою з постачанням боєприпасів скористалася РФ.

Президент Чехії також розповів, чому країні довелося «розкрити свої карти» щодо цієї ініціативи. Так Прага намагалася долучити до участі в ній якомога більшої кількості держав. Нагадаємо, чеська ініціатива передбачає відправку Україні 800 тисяч снарядів, з яких 300 тисяч — радянського зразка. Втім, прем’єр-міністр країни Петр Фіала заявив, що цей проєкт насправді може забезпечити поставку в цілому 1,5 мільйона артилерійських боєприпасів протягом року.

Поделиться публикацией