УКРАЇНА НАЗДОГНАЛА РФ У ВИРОБНИЦТВІ ДРОНІВ ТИПУ «ШАХЕД»

У 2024 році Україна наздогнала росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників.

Про це в інтерв’ю АрміяInform зазначив генеральний директор Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

З інтерв’ю виходить, зо задля цього було підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. «Так, зокрема, йдеться про виробництво дронів — приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому ми підписуємо ліцензійну угоду і до виробництва залучаються наші підприємства», — сказав він.

Враховуючи темпи виробництва таких БАК в РФ, виходить, що Україна вийшла на випуск щонайменше 4 дрони в день.
«Крім того, Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів — це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО — 60-мм мінометних мін.

Українська протиповітряна оборона успішно застосувала по ворожих безпілотниках ППО, розроблене в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. Вона збила іранський дрон-камікадзе Shahed з відстані 9 кілометрів», сказав Герман Сметанін.

«Ми здатні виробляти ще більше, але нас стримує дефіцит грошей у держави, і ми розраховуємо на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону», — додав він.

Поделиться публикацией