МОЖЛИВО, З ЧЕРВНЯ 2024 АРГЕНТИНА ПРИЄДНАЄТЬСЯ ДО ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Ймовірно з червня Аргентина буде готова надавати Україні військову підтримку – пише ТГ resurgam.

13-15 червня в Італії пройде саміт G-7, під час якого дуже ймовірно, буде погоджено механізм використання заморожених московських активів.

Крім того, в березні прем’єрка Італії Мелоні висловила побажання (попри опір Білого Дому) бачити президента Аргентини Мілея на саміті. Мілей прийняв це запрошення. Два тижні тому Мілей в інтерв’ю CNN en Español заявив, що має намір зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у середині червня: «Ми плануємо поїздку, і ідея полягає в тому, що ми проїдемо через Україну. Ми повинні поїхати до G7, я дякую президенту Мелоні за запрошення», — сказав Мілей.

Мілей розповів, що міністр оборони Аргентини Луїс Петрі веде переговори з українською владою щодо надання допомоги. Також, президент не виключив можливість відправлення військової допомоги на постійній основі: «Уряди знаходяться в контакті, включаючи міністрів оборони, і ми зробимо все можливе, щоб допомогти Україні», — сказав він. Також, Мілей повторив свою ідею провести міжнародний форум на підтримку України в Аргентині для країн Південної Америки вже цього року (раніше планувалось на 2025 р.) і хоче обговорити деталі та налагодити більш тісні зв’язки з урядом України.

Незрозуміло, як відбудеться зустріч делегацій Аргентини та України, чи на полях саміту, чи Мілей завітає до Києва, але ця зустріч несе вкрай обнадійливі очікування, бо може надати нам не тільки «політичного партнера», але й повноцінного «військового». Плюс Аргентина та Чилі це ті країни, які можуть стати «воротами» в Південну Америку для України.

Мілей нещодавно прийняв (чи ще приймає) іудаїзм і очевидно це відіграє вкрай важливу складову в його світосприйнятті та персональному ставленні. Персональне ставлення та оцінка ключові фактори в зовнішній політиці Мілея. Цим він схожий на Трампа. Тому не дивно, що його часто називають «аргентинським Трампом». Перш, ніж навернутись в іудаїзм Мілей відвідав Охель Хабад Любавич (могила-меморіал) в Нью-Йорку. Там поховано останнього ребе (важливого релігійного діяча/вчителя іудаїзму) Рабби Менахем-Мендл Шнеерсон, який родом з України (Миколаїв). Візит на могилу цього релігійно-політичного діяча Мілей назвав «духовною поїздкою».

Це паломництво для Мілея мало важливе значення, але заради цих відвідин він переніс зустріч з американцями та МВФ. Батько Менахем-Мендл Шнеерсон був «катеринославським равіном» (м. Дніпро) ну і так далі, багато чого цікавого, що пов’язує духовного наставника Мілея з Україною. Тому, було б здорово влаштувати Мілею екскурсію в Дніпро, де є Центр «Менора» — найбільший у світі єврейський громадський комплекс вивчення іудаїзму та єврейської культури. Відвідати де вчився Менахем-Мендл Шнеерсон та де жила   родина цього єврейського діяча. Далі відвідати Миколаїв, де взагалі народився  даний єврейський діяч, якого вважають пророком. Такі неформальні заходи можуть ще більше зблизити Україну та Мілея, поєднавши його глибинні переконання та духовні потреби з Україною.

Поделиться публикацией