ВІДНОСНО МАЙЖЕ 60 ДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ ОПК ІНІЦІЙОВАНО ПРОЦЕС КОРПОРАТИЗАЦІЇ – ЗАСТУПНИК ГЕНДИРЕКТОРА УКРОБОРОНПРОМУ

На Херсонщині та Тернопільщині створено перші два акціонерні товариства, до складу яких увійшли державні підприємства ОПК, які підпорядковувалися ДК «Укроборонпром». Про це повідомив заступник генерального директора концерну  Денис Гурак під час виступу на Міжнародній науково-практичній конференції  “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

 

За його словами, такого раніше у секторі оборонно-промислового комплексу не було.

 

«Ще відносно близько 60 підприємств ініційовано процес корпоратизації. Зараз проходить процес підготовки – виключення з реєстру підприємств, які не підлягають приватизації тощо», — проінформував представник Укроборонпрому.

 

Він запевнив, що ця процедура не означає, що підприємства обов’язково будуть приватизовані. «Коли вони стануть державними акціонерними компаніями, їх ніхто не вкраде», — запевнив Гурак.

 

За його словами, корпоратизація – є нормальним, системним, міжнародно-визнаним процесом реформи.

 

«Ми розуміємо, що в Україні всякий професійний процес може бути політизовано, тому оголошуємо про це заздалегідь, сподіваючись на підтримку професійної спільноти», — заявив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром».

 

Нагадаємо, раніше Секретар РНБО Олександр Турчинов у ході 1 Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості наголосив, що кооперація і корпоратизація державних і приватних підприємств «дасть нам нову якість, яка можлива тільки завдяки інтеграції науки в оборонну промисловість».

 

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->