ІЗРАЇЛЬ МОЖЕ ПЕРЕЙТИ ДО ПРЯМОЇ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ — The Times of Israel

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вперше з моменту свого повернення на посаду минулого року провів дискусію щодо політики своєї держави в питанні підтримки України в протистоянні російському вторгненню, пише The Times of Israel із посиланням на відповідну заяву офісу глави уряду.

Там не розкрили деталей, однак, за даними місцевих ЗМІ, обговорювався і варіант надання військової допомоги.

У зустрічі, зокрема, взяли участь міністр оборони Йоав Галлант, міністр закордонних справ Елі Коен, радник з питань національної безпеки Цахі Ханегбі, керівник Моссаду (зовнішньої розвідувальної служби країни) Давід Барнеа, начальник штабу збройних сил Герці Галеві, генеральний директор МЗС Ронен Леві та військовий секретар прем’єра Аві Гіл.

Раніше Ізраїль повідомляв, що передасть Україні системи оповіщення про ракетні удари. Ймовірно, представники Ізраїлю поки не ухвалили жодних рішень, тому відповідні дискусії ще продовжуватимуться.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що покращення відносин Києва та Єрусалима вже почалося. За даними Israel Hayom, Біньямін Нетаньягу найближчим часом може відвідати нашу державу. Глава МЗС Ізраїлю Елі Коен під час візиту до Києва пообіцяв, що його країна «підтримуватиме Україну, як і минулого року», але оминув тему поставок нашій країні ізраїльських зенітно-ракетних комплексів.

Поделиться публикацией