ЄВРОСОЮЗ НАКЛАДЕ САНКЦІЇ НА КИТАЙСЬКІ КОМПАНІЇ ЗА ДОПОМОГУ РОСІЙСЬКОМУ ОПК – FT

Європейський Союз планує накласти санкції проти китайських компаній, які допомагають російській військовій промисловості. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на копію санкційного списку.

У санкційному списку, який країни ЄС обговорять цього тижня, за інформацією Financial Times, опинилися сім китайських компаній. Їх підозрюють у продажу Росії компонентів для виробництва озброєнь. Деякі з цих компаній уже перебувають під санкціями Сполучених Штатів. Зокрема, за інформацією FT, санкції накладуть на дві компанії з материкової частини Китаю: Semiconductors, яку підозрюють у спробі обійти експортний контроль та придбанні товарів американських товарів для підтримки російської оборонної промисловості, і King-Pai Technology, яка постачає Росії мікроелектроніку, що застосовується у системах наведення крилатих ракет. Також до санкційного списку увійшли п’ять фірм з Гонконгу — Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry та Alpha Trading Investments. Усі вони займаються виробництвом напівпровідників, мікрочипів та електроніки.

Крім того обмеження можуть потрапити дві компанії з ОАЕ, одна з Вірменії та іранські фірми, які займаються виробництвом та постачанням безпілотників до Росії. Попри усі санкції, запроваджені проти Росії досі, західні технологічні товари все ще потрапляють до країни-агресорки. Тому США і ЄС працюють над усуненням усіх можливостей обходу санкцій. Офіційні особи США та ЄС обмінювалися інформацією про те, які саме технології могла закупити Росія. Зокрема відомо, різко зросло постачання мікрочипів та інших електронних компонентів через Вірменію, Казахстан та інші. Нагадаємо, країни ЄС також працюють над усуненням можливостей Росії обходити граничну ціну на нафту. Зокрема в 11-му пакеті санкцій буде рішення про закриття європейських портів для усіх кораблів, які порушують обмеження.

Поделиться публикацией