США ОГОЛОСЯТЬ ПРО НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ 9 ТРАВНЯ – AP

Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять про новий пакет військової підтримки України 9 травня. Вартість додаткової допомоги може скласти 1,2 мільярда доларів, повідомляє Associated Press із посиланням на офіційних представників Вашингтона.

За даними співрозмовників агентства, гроші, зокрема, підуть на довгострокові заходи зі зміцнення протиповітряної оборони нашої держави. Йдеться про закупівлю зенітних ракетних систем Hawk, боєприпасів та дронів для ППО. Крім цього, нова підтримка може включати постачання артилерії, ракет, а також надання допомоги в отриманні супутникових знімків і фінансування поточного технічного обслуговування та запасних частин для різних озброєнь.

Як очікується, пакет буде виділено в межах Ініціативи з підтримки безпеки України, що передбачає витрати протягом найближчих місяців чи років на закупку засобів для задоволення майбутніх потреб ЗСУ, а не більш швидке вилучення озброєнь із запасів Пентагону.

Минулого тижня Міністерство оборони США оголосило новий пакет оборонної підтримки для нашої держави на суму 300 мільйонів доларів.

Поделиться публикацией