ЯК УКРАЇНА ПЛАНУЄ ПЕРЕВЕРШИТИ РОСІЮ ЗА ДОПОМОГОЮ АВТОНОМНОЇ ЗБРОЇ

Україні необхідно розвивати масове виробництво із виготовлення безпілотників, що керуватимуться штучним інтелектом.
Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, розповів, як безпілотна зброя може змінити хід війни. Президент Зеленський поставив перед Камишіним надважливе завдання — розвивати високотехнологічну промисловість зброї, яка могла б перевершити російський арсенал. Ключ до цього — масове виробництво автономної зброї, керованої штучним інтелектом, щоб мінімізувати втрати, неприйнятні для країни, яка переживає демографічну кризу, зазначає The Times.

«Цього року ми побачимо, як штучний інтелект стає частиною гри, ми побачимо автономні наземні системи. Жодна західна країна не може самотужки конкурувати з російською військовою промисловістю воєнного часу. Ми вже створили потенціал, який може служити не тільки нашим власним збройним силам, але й решті Європи. Десятиліттями всі нехтували танками і артилерією, і західні компанії намагаються розвивати заводи та склади, щоб виробляти їх у достатній кількості. Але вони можуть фінансувати закупівлю і виробництво тут (в Україні)», —повідомив Олександр Камишін.

Камишін розповів про застосування формули «ціна-вбивство» під час виробництва зброї в Україні: як це працює
Олександр Камишін вважає, що виробництво не працює без належного фінансування або закупівель, його не можна масштабувати і використовувати. Росія інвестувала десятиліттями й має величезний бюджет на закупівлі, тому Україні потрібні десятки мільярдів доларів, щоб конкурувати.

На даний момент, в Україні є понад двісті компаній, які виробляють від найдешевших FPV дронів вартістю 350 доларів до тих, які здатні долетіти вглиб Росії. Безпілотні наземні апарати, такі як Ratel, який може переносити 35 кг вибухівки під танк або в бункер, або Ironclad, дистанційно керований наземний дрон, вже виготовляються і випробовуються на полі бою, хоча ще не у великих масштабах

Поделиться публикацией