ЧАСТКА ІМПОРТУ В ОБОРОННИХ ЗАКУПІВЛЯХ СЯГНУЛА 10%

Про це в інтерв’ю редакції інформаційного агентства «Оборонно-промисловий кур’єр» розповів заступник міністрeа оборони України Олександр Миронюк.

Це стосується Державного оборонного замовлення на три роки – в 2020, 2021 та 2022 роках.

Серед закупівель за імпортом у попередні роки, одним з найбільших є придбання в 2019 році розвідувально-ударних БПЛА Bayraktar TB2 виробництва Турецької Республіки, зокрема й керовані боєприпаси до нього.

Перемовини про купівлю цих БПЛА тривали близько двох років, за цей період представники Міністерства оборони України відвідували Туреччину та ознайомлювались із різними етапами випробувань Bayraktar TB2.

У 2018 році Україна придбала у США два патрульних катери типу Island за 10,1 млн доларів разом із загальною вартістю супутніх послуг.

Наприкінці серпня того ж року Кабінет міністрів України дозволив Міністерству оборони оплатити Island, тобто провести 100% – у передоплату супутніх витрат.

Також Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Раніше Державний департамент США поінформував Конгрес про схвалення угоди про експорт в Україну партії нових протитанкових комплексів Javelin.

Мова йде про 10 пускових установок та 150 ракет. Сума контракту, яку називають американські ЗМІ складає 39 млн доларів.

 

Поделиться публикацией