У НАТО ТРИВАЮТЬ ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ «ЄДИНЕ БАЧЕННЯ – 2020» ДЛЯ ПОСИЛЕННЯ СПІЛЬНОЇ РОЗВІДКИ

Держави-члени НАТО, що приєдналися до цьогорічних військових навчань «Єдине бачення» (UV), розпочали сьогодні оперативну оцінку можливостей об’єднаної розвідки, спостереження в Альянсі.

Про це 22 червня ц.р. повідомив портал АрміяInform із посиланням на офіційний сайт НАТО.

 

Під час цьогорічного заходу UV-2020 використовують географічно розрізнені можливості та команди віртуального оцінювання.

 

Навчання UV-2020 – головна подія НАТО, яка практикує та оцінює технічні та оперативні концепції для проведення спільних розвідувальних та наглядових дій в операціях НАТО.  НАТО та союзники використовують мережі для з’єднання колективних та національних можливостей спільного спостереження та розвідки, а результати оперативної оцінки UV-2020 сприятимуть подальшому розвитку можливостей НАТО в цій галузі.

 

Поєднуючи дані з різних ресурсів, таких як засоби морського спостереження, радари в повітрі, відео з літальних апаратів та комерційні супутникові знімки, до двадцяти розвідувальних осередків з країн-учасниць Європи та Північної Америки можуть отримувати дані UV-2020 у прямому ефірі.

 

Учасники використовують системи оброблення, експлуатації та розповсюдження розвідданих спільно та проактивно для створення аналітичної інформації із застосуванням досвіду за крайнє десятиліття спільної роботи.

 

«Спільний нагляд і розвідка розвідки – це важлива спроможність, яка нині важливіша, ніж будь-коли, оскільки ми стикаємося з багатьма загрозами. UV−2020 – це унікальний внесок у розвиток наших можливостей, надаючи можливість зв’язатися з іншими союзниками, аналізувати дані та обмінюватися інформацією з максимальним ефектом», − відзначила помічник генерального секретаря НАТО з питань інвестиційних питань Каміль Гранд.

Поделиться публикацией