У НАТО СПРОГНОЗУВАЛИ ДРУГИЙ ЕТАП ВІЙНИ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ ЯК БІЛЬШ СКЛАДНИЙ

Альянс вважає, що відновлення наступу російською стороною «неминуче»

У Північноатлантичному альянсі прогнозують відновлення наступу російської сторони на Україну. Відповідний прогноз озвучив заступник генсека НАТО Мірча Джоане на порталі Digi24.

«У нас є всі ознаки перегрупування сил, поповнення масових втрат, завданих на першому етапі війни, проблем матеріально-технічного забезпечення та військової підготовки – все це свідчить про те, що нас чекає неминучий вступ у другий етап цієї війни, вже дуже кривавої. Ми входимо в другий етап, складніший, відмінний за характером від першого етапу, на значно ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, в бік Криму і Маріуполь. Отже, за нашими оцінками, ми входимо до другого, більш складного етапу цієї війни, яка, здається, затягується», – сказав заступник генсека НАТО.

Водночас в Альянсі зазначили, що відновлення бойових дій матиме військову складову, набагато ближчу до класичної війни, «а не до того, що ми бачили в перші шість тижнів війни».

Джоане пояснив, що була «свідома різниця» у тому, як російська сторона підійшла до наступу на Київ, який вважався тимчасовим вторгненням, щоб блокувати українську армію при захисті столиці, і в тому, що вона готувала для південних і східних територій, які Москва хоче зберегти.

«Це зовсім інше, з точки зору інтенсивності та жорстокості атак, у районах, які росіяни хочуть зберегти в кінцевому підсумку після цієї війни, тож різниця у тому, як вони ставляться до населення. Це практично спроба створити нову реальність, у тому числі з точки зору населення» — сказав заступник генсека НАТО.

Він запевнив, що країни НАТО продовжують підтримувати Україну в протистоянні російським загарбникам. Джоане додав, що для досягнення цілей на більшій відстані потрібно більше броні, більше обладнання, більше можливостей.

«Якщо в першій частині війни ми всі бачили Javelin і протитанкову зброю, то ця друга частина війни буде відрізнятися за якістю, інтенсивністю та послідовністю, тому природно, що ми допомагаємо Україні підготуватися до цього етапу війни», — сказав чиновник НАТО.

Поделиться публикацией