У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ СФОРМУВАЛИ НОВИЙ ОКРЕМИЙ БАТАЛЬЙОН ТРО

У Київській області сформували новий окремий батальйон територіальної оборони Збройних Сил України. Привітати військовослужбовців завітали начальник районної військової адміністрації та голова громади.

Про це 12 вересня ц.р. повідомив Мілітарний.

Тероборона в районі ефективно взаємодіє з керівництвом району та громад.

Місцева влада й населення намагаються забезпечити підрозділ усім необхідним для виконання завдань, як на Київщині, так і на сході нашої країни.

Командир бригади Сил ТрО ЗСУ у Київській області привітав військовослужбовців:

«Ми щодня міцнішаємо, разом зі збільшенням чисельним ми вдосконалюємо і якісні показники. Нещодавнє вручення бригаді Бойового прапора — визнання наших досягнень. Бажаю тримати стрій і прагнути досконалості у виконанні обов’язку», – наголосив комбриг.

1 січня 2022 року на підставі Закону України «Про основи національного спротиву» створені Сили територіальної оборони.

У складі Сил територіальної оборони України передбачено 25 бригад (одна бригада на регіон), які складаються із понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

За планами, які Україна мала до вторгнення, штат підрозділів Сил ТРО під час особливого періоду мав нараховувати понад 130 тисяч осіб.

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час має складати 10 тисяч військовослужбовців.

Силам територіальної оборони Збройних Сил України належить чільна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони.

Територіальна оборона спільно з рухом опору та підготовкою громадян України до спротиву – це складова національного спротиву в Україні.

 

Поделиться публикацией