УРЯДИ КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ РОЗГЛЯНУТЬ ПИТАННЯ ПРО НАКЛАДЕННЯ НАФТОВОГО ЕМБАРГО НА РОСІЮ

Уряди країн Європейського Союзу розглянуть питання про накладення нафтового ембарго на Росію у зв’язку з її вторгненням в Україну.

Про це 21 березня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ, посилаючись на»Європейську правду».

Прагнучи змусити президента Росії Володимира Путіна вивести війська з України, ЄС разом із західними союзниками вже запровадив низку санкцій, зокрема заморожування активів російського центрального банку.

«Ми працюємо над п’ятим раундом санкцій, і пропонується багато нових імен», — сказав високопоставлений дипломат ЄС на умовах анонімності.

Уряди ЄС розпочнуть обговорення між міністрами закордонних справ у понеділок, потім президент США Джо Байден прибуде до Брюсселя в четвер на саміти з 30 союзниками по НАТО, а також ЄС і у форматі Групи семи (G7), включно з Японією.

Чотири раунди санкцій ЄС, запроваджені протягом останніх трьох тижнів, у тому числі проти 685 росіян і білорусів, а також проти російських фінансів і торгівлі, поки що не змусили Кремль змінити курс в Україні.

Це залишає перед блоком економічно найважчий вибір відмови від російської нафти, як це зробили Сполучені Штати та Велика Британія, але не 27 країн ЄС.

Поделиться публикацией