ЗМІ РФ ВИЗНАЛИ ЗАГИБЕЛЬ ПІД ХАРКОВОМ КОМАНДИРА «ЕЛІТНОГО» 252-ГО ПОЛКУ

Одне із місцевих ЗМІ в Рязанській області країни-агресора написало, що у них відбувся похорон одразу декількох офіцерів, яких ліквідували ЗСУ. Найбільш вагомою втратою для окупанта у цьому мартирологу виявилась персона полковника Ігоря Ніколаєва, командира мотострілецького 252-го полку із складу 3-ої мотострілецької дивізії.

Як повідомив Defense Express, це дає підставу говорити, що Збройні Сили України «викосили» ще один полк окупантів.

Три дні назад Генштаб ЗСУ повідомляв у своїх зведеннях, що під час боїв під Харковом 252-ий полк втратив понад 30% своєї живої сили. А тут, як виявилось, полк взагалі залишився без командування, тому схоже, що далі взагалі не зможе продовжувати бойові дії проти України.

Варто поставити акцент ще на такому моменті. Згадана 3-тя мотострілецька дивізія відноситься до новостворених, її формування заново відбулось лише в 2016 році.

Ця дивізія призначалась саме як елемент «ударного кулака» проти України. Тому з однієї сторони, на формування цього з’єднання рашисти наче і не шкодували ресурсів.

З іншої сторони, створення нової дивізії «з коліс» не могло обійтись без ексцесів, зокрема в «кадровому» плані. У російських ЗМІ 252-ий полк згадувався як одна із частин, де із-за «дідівщини» гинули молоді солдати, і командування полку «закривало очі» на такі факти. І схоже, саме за своє потакання «дідівщині» Ніколаєв і поплатився своєю головою в боях проти ЗСУ під Харковом.

Поделиться публикацией