УНІВЕРСАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС КЕРОВАНОГО І НЕКЕРОВАНОГО ОЗБРОЄННЯ РОЗРОБЛЯЄТЬСЯ В РФ

Універсальний комплекс керованого і некерованого озброєння розробляється в РФ для декількох типів ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), включаючи безпілотники «Форпост».

Про це 14 квітня ц.р. повідомив портал РІА Новини, посилаючись на джерело в оборонно-промисловому комплексі.

«Тривають роботи над єдиним комплексом озброєння для БПЛА різних класів. Комплекс буде включати некеровані, коректовувані і керовані авіабомби калібром до 100 кілограмів, а також керовані ракети класу» повітря — поверхня «. Єдиний комплекс зброї планується застосовувати на безпілотники» Іноходець «(ще відомий як «Оріон»), «Альтіус», «Форпост», а також на нових БПЛА, які будуть створюватися в аналогічних тактичних і середньовисотних класах «, — сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що в програмі бере участь кілька компаній. «Частина номенклатури боєприпасів була відпрацьована з БПЛА, в тому числі в Сирії при нанесенні авіаударів по об’єктах терористів», — додало джерело.

Співрозмовник агентства також повідомив, що ударний апарат «Іноходець» сьогодні здатний нести на трьох вузлах підвіски до шести коректованих міні-бомб калібру 20 кілограмів або три калібру 50 кілограмів зі складу нового комплексу, «Форпост» — дві таких бомби.

«Безпілотник» Альтіус «отримає той же комплекс озброєння, тільки зможе нести в рази більше боєприпасів.» Альтіус «і» Іноходець «зможуть в перспективі застосовувати коректовувані і керовані авіабомби калібру до 100 кілограмів, які також розробляються в рамках універсального комплексу озброєння», — додав він.

Співрозмовник уточнив, що у БПЛА літакових класів, таких як важкий «Мисливець» або планований до створення «Грім», номенклатура зброї буде відповідати тій, яка застосовується на пілотованих винищувачах.

Середньовисотний безпілотний літальний апарат великої тривалості польоту «Іноходець» розроблений компанією «Кронштадт». Машина має масу 1000 кг і здатна нести зброї до 200 кг. Тривалість польоту апарату досягає 24 годин. Ці БПЛА застосовувалися в Сирії для нанесення ударів по бойовиках.

Середньовисотний БПЛА великої тривалості польоту «Альтіус» відноситься до більш важким апаратів: його злітна маса становить 5 тонн, маса що піднімається зброї — до 1000 кг. Максимальна тривалість польоту «Альтіус» — 48 годин. Як повідомляв раніше РІА Новини джерело в оборонно-промисловому комплексі, дослідний зразок «Альтіус» почне цього літа серію випробувальних польотів із застосуванням усього спектру керованого озброєння, включаючи високоточні ракети.

«Форпост» — локалізована версія ізраїльського апарату Searcher. БПЛА має злітну масу до 500 кілограмів і здатний підняти в повітря до 100 кілограмів озброєння. Його тривалість польоту сягає 18 годин. «Форпост» так само, як і «Іноходець» застосовувався в Сирії, в тому числі для нанесення ударів по бойовиках.

Поделиться публикацией