АКЦЕНТИ У РОЗВИТКУ ВІЙСЬКОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ В НЕБІ, НА СУШІ І НА МОРІ ПОВИННІ БУТИ ЗРОБЛЕНІ НА ЗАСТОСУВАННЯ «МОСКІТНИХ» СТРАТЕГІЙ – В. ГОРБУЛІН

Акценти в розвитку військових можливостей в небі, на суші і на морі повинні бути зроблені на застосування  «москітних» стратегій — масових ударів підрозділів надсучасних безпілотників (небо), ракетних катерів (море), оперативно-тактичних ракет і наземних роботизованих комплексів різного функціоналу ( суша). До речі, це ті технології, які можна використовувати вже сьогодні, в тому числі, у війні низької інтенсивності.

Про це пише Голова наглядової ради Українського інституту досліджень безпеки, перший віце-президент Національної академії наук України, академік Володимир Горбулін для «Лівого берегу».

«Що стосується безпосередньо ракетного щита (як ядра загального щита стримування), то за основу можна взяти розробки ДержККБ «Луч» і КБ «Південне» — з метою розвинути можливості України щодо застосування ракет дальністю дії 120-1500 км. І якщо РФ пишається тим, що Чорноморський флот здатний зробити одночасний залп в майже 200 пусків, то одночасний залп України повинен складати 400-500 пусків, а серед завдань повинні бути чіткі цілевказівки по ураженню російської критичної інфраструктури. Цього можна досягти за кілька років за умови зосередження в цьому напрямку. І, зрозуміло фінансування переозброєння має становити не 22,7 млрд грн, а хоча б в три-чотири рази більше», — пише автор матеріалу.

Поделиться публикацией