«УКРСПЕЦЕКСПОРТ» ПЛАНУЄ ДОСЯГТИ РІВНЯ ЗБРОЙНОЇ ТОРГІВЛІ ПОНАД 250 МЛН ДОЛАРІВ — ГЕНДИРЕКТОР

«Укрспецекспорт» планує у 2020 році досягти рівня збройної торгівлі понад 250 млн доларів та у такий спосіб повернутися до показників 2018 року.

«Саме 2018 року, бо 2019 рік був невдалим, рівень торгівлі був лише на позначці 173 млн доларів. 2019-й рік був дном, яке вже пройдене. Амбіції перетнути межу у 250 млн доларів мають стійке підґрунтя, оскільки за багатьма напрямками нині ми йдемо із перевиконанням нашого фінансового плану».

Про це 5 жовтня в інтерв’ю lb.ua повідомив гендиректор «Укрспецекспорту» Вадим Ноздря.

За його словами, стабільно потужними партнерами України є Китайська Народна Республіка, Пакистан і Туреччина. «Водночас фіксуємо зменшення обсягів торгівлі на ринку Азербайджану – на жаль, через карантинні обмеження, а зараз, і через бойові дії існують об’єктивні складнощі щодо здійснення поїздки до цієї країни та проведення переговорів».

Вадим Ноздря назвав найбільш популярну продукцію оборонного сектору: «традиційно превалює у «Укрспецекспорту» продаж бронетехніки – це нині 35%. 16% – продукція авіаремонту. 15% – морські системи, 13% – РЛС, 8% – ракетні технології. Є також проєкти безпосередньо з авіабудування. Наприклад, ми для Китаю спільно з ЗМКБ «Івченко-Прогрес» розробляємо двигун для винищувача п’ятого покоління».

Двигун для винищувача п’ятого покоління, що розробляється для Китаю

Поделиться публикацией