У 2020 РОЦІ КОРПОРАЦІЯ L3HARRIS ПОСТАВИТЬ ЗСУ ЗАСОБИ ЗВ’ЯЗКУ НА СУМУ ПОНАД 45 МЛН. ДОЛ.

У 2020 році корпорація L3Harris поставить ЗСУ засоби зв’язку на суму понад 45 млн. дол. Крім того, НГУ отримає аналогічного обладнання на суму понад 10 млн. дол.

Поставки здійснюватимуться відповідно до чергового рішення Міністерства оборони США (Department of Defense — DoD) про надання допомоги Україні в 2020 році за програмою USAI в розмірі 250 млн. дол. З 2014 року загальний обсяг наданої допомоги перевищив 1,5 млрд. дол.

Про це інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомили в компанії «Радіо Сатком Груп», що є головним партнером корпорації L3Harris на території України.

Згідно з повідомленням, корпорація L3Harris завершила виготовлення обладнання і готує її передачу уповноваженим логістичним урядовим структурам США. У складі обох лотів новітні короткохвильові радіостанції RF-7800H як в ранцевому виконанні, так і для встановлення на командно-штабні машини, стаціонарні вузли зв’язку, кораблі ВМСУ. Будуть також поставлені 150 Вт КВ радіостанції виконання Transit Case System, що можуть транспортуватися.

ВСУ і НГУ отримають радіостанції RF-7800M-MP, що працюють в діапазоні до 2 гГц, а також УКХ / ДМВ радіостанції RF-7850M для установки на рухомі об’єкти. Значна кількість портативних радіостанцій RF-7850M-DS001 дозволить оснастити цією технікою певні підрозділи відповідно до повного штату. В Україну також буде спрямовано велику партію аксесуарів, включаючи акумуляторні батареї для ранцевих КВ і портативних УКВ / ДМВ радіостанцій. Армія отримає значну кількість новітніх антенних систем зенітного випромінювання КВ діапазону ANTENNA FULL LOOP, щоглових систем і головних гарнітур.

Таким чином, ЗСУ і НГУ зроблять черговий крок у докорінному переоснащенні систем зв’язку і управління новітньою технікою і технологіями, без яких неможливо діяти в умовах сучасної війни.

На 2021 рік Державний департамент США розглядає можливість збільшення обсягів допомоги за програмою USAI до 270 млн. дол. Передбачається, що сегмент систем тактичної зв’язку теж отримає збільшене фінансування. Залишається забезпечити якнайшвидшу доставку обладнання в Україну і ефективне використання отриманого ресурсу. Проект за дорученням L3Harris на підставі відповідного договору зазвичай супроводжує представник корпорації в Україні та сертифікований Навчально-сервісний центр — компанія «Радіо Сатком Груп».

Поделиться публикацией