УКРАЇНСЬКІ АРТИЛЕРІСТИ ПОЧАЛИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПАКИСТАНСЬКІ РЕАКТИВНІ СНАРЯДИ 122 ММ

Українські артилеристи почали використовувати реактивні снаряди Yarmuk пакистанського виробництва. Зокрема, як повідомив “Мілітарний”, фото українських військових з цими снарядами показав Генеральний штаб Збройних Сил України.

Реактивні 122-мм снаряди Yarmuk виробляє пакистанська компанія Pakistani Ordnance Factories (POF).

Ці реактивні снаряди Yarmuk аналогічні радянським 9М22У з дальністю у 20,5 кілометра. Також раніше стало відомо, що українські військові використовують пакистанські 122-мм снаряди для ствольної артилерії радянського виробництва. Зокрема самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика» українських сил оснащують пакистанськими снарядами.

Імовірно, ці снаряди поставляються пакистанськими компаніями не як пряма допомога Україні, а як закупівлі союзників України. Допомогти могла Велика Британія, яка влаштувала свій «повітряний міст» між Пакистаном й Румунією та доставляла засекречені вантажі.

У лютому цього року індійське видання The Economic Times розповіло, що Пакистан відправив Україні через Німеччину снаряди для реактивних систем. За словами джерел видання, ракетні боєприпаси для установок «Град» у кількості понад 10 000 одиниць були відправлені з Карачі на початку лютого.

Поделиться публикацией