УКРАЇНА НАЦІОНАЛІЗУВАЛА АВІАДВИГУНИ ДЛЯ ВАНТАЖНИХ ЛІТАКІВ, ЩО НАЛЕЖАЛИ РФ ТА БІЛОРУСІ

Вищий антикорупційний суд задовольнив позови Міністерства юстиції України до міністерства оборони білорусі та групи компаній «волга-днєпр» російської федерації. В дохід держави стягнуто належні їм активи — авіаційні двигуни до літаків Ан «Руслан».

Про це 5 вересня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на пресслужбу Офісу Генерального прокурора України.

Згідно із повідомленням, підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, з метою ремонту та продовження терміну експлуатації на державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків Ан-124-100 «Руслан», які належали міністерству оборони білорусі та російській групі компаній «волга-днєпр». Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучено та на них накладено арешт.

У Вищому антикорупційному суді доведено, що російська група компаній «волга-днєпр» сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України шляхом фінансування та матеріально-технічного забезпечення військової агресії рф проти України. Військово-політичне керівництво держави-агресора залучало літаки Ан «Руслан» до підготовки та проведення широкомасштабного вторгнення рф на територію України. Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі і товари подвійного призначення з інших країн на територію рф.

Поделиться публикацией