ЗСУ ОТРИМАЛИ БОЄПРИПАСИ ДО НІМЕЦЬКОГО ЗЕНІТНОГО ТАНКУ GEPARD

Через сім місяців після досягнення відповідної угоди Збройні Сили України отримали щойно вироблені боєприпаси до німецького зенітного танку Gepard.

Про це 5 вересня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Міноборони ФРН.

Будівництво промислової лінії для виготовлення боєприпасів було проведено в рекордні строки, зазначається у повідомленні. Кількість переданих ЗСУ боєприпасів не уточнюється, лише зазначається, що вона є «п’ятизначною».

«Війна в Україні чи не щодня нагадує нам, що захист власної країни залежить від протиповітряної оборони та достатньої кількості боєприпасів. З відновленням виробництва боєприпасів для Gepard ми зосереджуємося саме на цих двох найважливіших аспектах», — заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Він підкреслив, що Німеччина ще раз показала, що на неї можна покластися. ФРН, за його словами, продовжить підтримувати Україну в тих сферах, які є сильною стороною Німеччини, а саме артилерією, боєприпасами та наземними засобами ППО.

Як повідомлялося, в лютому 2023 року міністр оборони Німеччини на засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі повідомив, що Федеральне міністерство оборони розмістило замовлення на боєприпаси компанії Rheinmetall AG у Німеччині.

Раніше боєприпаси вироблялися в Швейцарії, однак ця країна неодноразово відмовлялася передавати Україні товари військового призначення, посилаючись на свій нейтралітет.

Контракт, підписаний у лютому, із бюджетом у 168 мільйонів євро передбачає поставку загалом 300 тисяч боєприпасів. Для цього необхідно було відновити виробництво, яке давно було зупинено в Німеччині. Попри складний процес, перші боєприпаси в Україну вдалося доставити майже через 7 місяців з моменту підписання контракту.

Поделиться публикацией