УКРАЇНА МАЄ НАБАГАТО БІЛЬШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ ВОЮВАТИ ВНОЧІ, НІЖ РФ — ГЕНЕРАЛ США

Теоретично змоделювавши імовірну тактику українських військ, колишній командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Марк Гертлінг озвучив власні міркування щодо ймовірного сценарію дій для протистояння російській агресії. “Дуже швидко, стрімко просуватись на невеликих ділянках, щоб потрапити у тил російських військ. І створення якомога більшого хаосу у тилу ворога”, — сказав генерал Гертлінг, коли його попросили озвучити, що зробив би він, працюючи на місці українських генералів.

Таке припущення військовий аналітик зробив під час онлайн-дискусії “Переналаштований світ: наслідки війни Росії проти України”, що тривала з ініціативи програми Російських та євразійських досліджень Університету Джорджа Мейсона. “Сполучені Штати робили це під час Другої світової війни у кількох випадках, — додав Гертлінг. — Я маю на увазі, що підручники з історії розкажуть вам про деякі підрозділи, які були спеціально навчені рухатися вночі”.

https://ukrainian.voanews.com/a/nichne-bachennja-dlja-stvorennja-haosu-v-rosijskomu-tylu/7042945.html

За інформацією генерала, Україна має набагато більше можливостей нічного бачення, ніж Росія. Але він також порадив знайти спосіб оволодіти універсальною здатністю нічного бачення для українських військових сил і зокрема для конкретних підрозділів, які зможуть потрапити за лінію фронту для “створення хаосу в російському тилу”. “Я не знаю точних даних розвідки, щоб спрогнозувати, де найкраще атакувати. Але я знаю, що стратегічна мета президента Зеленського – повернути територію, не віддати росії жодного клаптика території”, — сказав генерал Гертлінг.

Роздумовуючи на реаліями роботи генерала Валерія Залужного, генерал Гертлінг відзначив, що в очільника ЗСУ наразі “набагато більше проблем”, ніж зазвичай було в інших військових високопосадовців “у звичайному бою”. До цього причетні велика кількість абсолютно нового для підлеглих військових обладнання та пов’язані з цим ланцюжки поставок, тренування у країнах НАТО, розвідувальна інформація. Суттєвою перевагою для Залужного Гертлінг назвав те (використовуючи неформальну мову), що його ворог [російські війська, — ред.]- “відстій”. Генерал також зауважив, що У Європі є кілька місць, про які кожного дня, будучи командувачем армії США в Європі, він отримував розвіддані — Придністров’я, Нагорний Карабах, Осетія та Абхазія, Криму та Донбас.

Гертлінг наголосив, що Путін зацікавлений у безперервних конфліктах, і демократичні сили та уряди повинні уважно за цим стежити. Якщо Путіну дозволять зберегти “відкушене” у вигляді мирного договору, то, я думаю, це створить проблеми в майбутньому. “Це несправедлива війна. І якщо йому дозволять зберегти “відкушене” у вигляді мирного договору, то, я думаю, це створить проблеми в майбутньому”, — каже Марк Гертлінг. Генерал дав ще декілька оцінок ситуації в Україні, але на запитання, чим закінчиться війна відповів: “Не знаю. Війна може закінчитися сьогодні або через роки, або в будь-якій точці між цими двома”.

Поделиться публикацией