УКРАЇНА ВІДЧУТНО НАРОСТИЛА ВИРОБНИЦТВО ЗА ОДНИМ З КЛЮЧОВИХ НАПРЯМКІВ – ГЛАВА МІНСТРАТЕГПРОМУ

Україні вдалося суттєво збільшити виробництво за одним з найбільш важливих напрямків та почати виготовляти товари, які довгий час не виготовлялися, розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram за підсумками ста днів на посаді. «По одному з ключових напрямків вже вдалося відчутно наростити виробництво. Ми ще далекі від забезпечення потреб наших сил оборони. Та за один тільки місяць червень ми виробили в кілька разів більше виробів, ніж за весь минулий рік. Починаємо виробляти те, що вже багато років не виробляли. І це радує. Бачу потенціал», – написав він. Також Камишін розповів про формування нової команди в міністерстві, до якої входитимуть професіонали, які раніше там працювали, низка фахівців з ринку та кілька «сильних» військових. «Ну а тиловий підрозділ (держсекретар, адмін команда) прийшов зі мною із залізниці (Камишін раніше був главою «Укрзалізниці» – ред.). Про команду розкажу окремо – для мене це головне», – додав міністр. За його словами, уже сформовано цілі й задачі Мінстратегпрому, стратегічну ідею та розуміння стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України. «Відбудовуємо відносини з ключовими стейкхолдерами в системі. Беремо на себе відповідальність, стараємось стати зрозумілими і корисними, починаємо видавати результат», – зазначив Камишін. У найближчі тижні міністр планує доповісти про результати перших 100 днів на посаді президенту Зеленському, прем’єр-міністру Денису Шмигалю, профільному комітету Верховної Ради та ключовим стейкхолдерам.

Раніше Кабінет міністрів призначив новим генеральним директором ДК «Укроборонпром» керівника харківського заводу імені Малишева Германа Сметаніна. Перед ним поставлено три головні завдання.

27 квiтня очільник Мінстратегпрому розповів про перспективи України у виготовленні військової техніки. Українські підприємства військово-промислового комплексу знайшли спосіб повертатися до роботи під час війни, не дивлячись на досить складні умови. Глава Мінстратегпрому Олександр Камишін зазначив наступне: «На жаль, темпи виробництва, які ми маємо на сьогодні, не можна назвати задовільними. Звісно, нам потрібно виробляти більше. Але підприємства знаходять можливості відновлюватися та повертатися до роботи». В Україні має бути більше 10 компаній ВПК з капіталізацією мільярд доларів, наголосив Камишін. Очільник Мінстратегпрому не став уточнювати, які види техніки виготовляються українською військовою промисловістю.

Поделиться публикацией