В УКРАЇНІ ЗАВЕРШЕНО ТЕСТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ З ВИЯВЛЕННЯ МІН ЗА ДОПОМОГОЮ ДРОНІВ

В Україні завершився польовий етап проєкту з випробування в реальних умовах сучасних закордонних та вітчизняних технологій дистанційного обстеження територій. Після аналізу результатів тестів технології, що довели свою ефективність, можуть бути залучені до обстеження потенційно забруднених земель в рамках гуманітарного розмінування України.

Про це розповів Координатор напрямку гуманітарного розмінування при Міністерстві економіки України Ігор Безкаравайний.

«Уже сьогодні можна сказати, що серед продемонстрованих технологій дистанційного виявлення мін та снарядів за допомогою БПЛА є дуже ефективні. Які, без перебільшення, вразили та здивували наших фахівців-піротехніків точністю та функціональністю. Для пришвидшення очищення території України необхідне, зокрема залучення новітніх технологій обстеження та розмінування. Тож працюємо над тим, щоб сучасна техніка якомога швидше опинилася на озброєнні наших піротехніків», — зазначив Ігор Безкаравайний.

Проєкт з тестування технологій дистанційного обстеження територій для подальшого їх очищення та розмінування ініційований Програмою розвитку ООН (ПРООН). Реалізований у співпраці з Міністерством економіки України, Міністерством оборони України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій та за координації Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування. На заклик ПРООН до участі в проєкті долучилися 10 іноземних та українських компаній, що володіють відповідними технологіями. Польовий етап відбувався на одному з військових полігонів України в умовах, максимально наближених до реальних.

Поделиться публикацией