ТЕХНОЛОГІЇ ІЗЮМСЬКОГО ПРИЛАДОБУДІВНОГО ЗАВОДУ ЗНАЧНО ЗМЕНШУЮТЬ ВАГУ ТА ГАБАРИТИ ОЗБРОЄНЬ

ДП “Ізюмський приладобудівний завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, у 2017 році сконцентрувався на виготовленні сучасних приладів наведення та оптико-електронних прицілів для української бронетехніки та протитанкових ракетних комплексів. На виконання зобов‘язань, в тому числі, Державного оборонного замовлення, підприємство виконало 100% запланованих робіт. Таку інформацію поширив ДК «Укроборонпром».

Загалом у 2017 році “Ізюмський приладобудівний завод” поставив понад 1,2 тисяч одиниць сучасних приладів та іншої продукції. Зокрема, понад 700 приладів спостереження, включаючи прилади нічного бачення. Завод також поставив оптико-електронні прилади для розвідки, для сучасних протитанкових ракетних комплексів та керування вогнем бронетехніки, а також іншу продукцію.

Мова також йде про сучасні прилади наведення ПН-Б для БТР-3 та БТР-4, які дозволяють наводити по лазерному променю високоточні ракети “Бар‘єр”. А також прилади ПН-І, які встановлюються на переносні протитанкові комплекси “Стугна-П”, що вже неодноразово довели свою ефективність у найгарячіших боях у зоні АТО, зокрема, у аеропортах Донецька та Луганська.

Окрім того, у 2017 році “Ізюмський приладобудівний завод” забезпечив оснащення приладами наведення ПН-КУ легкий переносний ракетний комплекс “Корсар”, розроблений ДП “Державне Київське Конструкторське Бюро “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Саме влітку минулого року “Корсар” був прийнятий на озброєння Збройних Сил України у відповідності до наказу Міноборони, а військові отримали партію цієї зброї.

ПН-КУ, незважаючи на його малі габарити і вагу в 4 кг, забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км в межах +/- 250 мм. Тобто “Корсар”, навіть на максимальній дальності свого польоту, дозволяє оператору влучати в амбразуру ДВТ.

Ці та інші роботи дозволили “Ізюмському приладобудівному заводу” отримати біля 159 млн грн виручки від реалізованої продукції, з яких майже 45 млн грн було сплачено у вигляді податків та зборів до бюджети всіх рівнів.

Кошти, отриманні підприємством, дали змогу направити ресурси у розробку нових систем наведення. У минулому році був представлений новий оптико-електроний приціл ОЕП-ВН з потужним тепловізором, який поєднаний з високоточною цифровою системою ведення вогню. Його високочутливий тепловізор здатний виявляти цілі на відстані біля 5 км.

У ОЕП-ВН також встановлений новий лазерний далекомір українського виробництва. Створення нового прицілу стало можливим завдяки ефективній співпраці підприємства “Укроборонпрому” з рядом компаній з країн-членів НАТО, а також залучення приватних українських компаній.

Ці технологічні рішення значно зменшили вагу приладу наведення та його габарити. Завдяки цьому ОЕП-ВН може встановлюватись, як на легку бронетехніку типу “Дозор-Б”, так і на потужний БТР-4МВ1. Така уніфікація дозволить значно зменшити собівартість ОЕП-ВН при розгортанні серійного виробництва.

Поделиться публикацией