ЗАКОН, ЩО ВИЗНАВ РОСІЮ АГРЕСОРОМ, «ЗАГРОЖУЄ НЕБЕЗПЕЧНОЮ ЕСКАЛАЦІЄЮ» — МЗС РФ

МЗС РФ 18 січня зробив заяву, що закон невипадково ухвалили одночасно з анонсованим рішенням про готовність США поставити летальну зброю

У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що ухвалення Верховною Радою «закону про реінтеграцію Донбасу» «загрожує небезпечною ескалацією».

Згідно з повідомленням МЗС РФ, ухвалення закону «дивним чином збіглося» у часі з анонсованим у Вашингтоні рішенням щодо готовності США поставити в Україну летальне озброєння.

«З моменту схвалення в першому читанні цей документ, хоча і зазнав певних коректив, але зберіг головну спрямованість — законодавчо підтвердити лінію Києва на рішення «проблеми Донбасу» силовим шляхом», — йдеться в повідомленні.

Верховна Рада 18 січня ухвалила закон № 7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Документ відносить до окупованих територій особливі райони Донецької та Луганської областей, на яких діє окупаційна адміністрація РФ. Датою початку окупації з посиланням на інший закон визначили 20 лютого 2014 року. На Росію, як державу-агресора, покладено відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. Україна вважає всі документи, видані на окупованих територіях, недійсними, крім довідок про народження і смерть.

Поделиться публикацией