США ПРОПОНУЮТЬ ІНДІЇ ЛІЦЕНЗІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО УНІКАЛЬНОГО АРМІЙСЬКОГО КОМПЛЕКСУ ППО

Про це повідомив портал Army Recognition, зазначаючи, що це додаткова пропозиція до вже схваленого рішення ліцензійного виробництва бойових машин Stryker — комплексу ППО ближньої дії M-SHORAD на базі цієї машини.

Пропозиція була зроблена 10 листопада під час зустрічі США та Індії у форматі «2+2»: держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна, які зустрілися в Нью-Делі з міністром закордонних справ Індії Субрахманіямом Джайшанкаром та міністром оборони Раджнатом Сінгхом.

Важливим нюансом є той факт, що це може бути не просто перше ліцензійне виробництво цієї машини, це буде взагалі перший її експорт. Перше замовлення на такі засоби ППО армія США зробила у листопаді 2020 року – воно передбачало поставки до 2022 року тільки одного батальйонного комплекту.

M-SHORAD air defense variant of the Stryker ICV озброєна 30-мм автоматичною гарматою XM914 («сухопутна» версія M230 від АН-64 Apache), зенітними ракетами Stinger FIM-92 та ракетами AGM-114L Longbow Hellfire, якими можна бити по повітряних та наземних цілях. Машина оснащена розгалуженою системою сенсорів, включно з системою радарів Multi-Mission Hemispheric Radar (MHR) з активними фразованими решітками, а також прицільною станцією WESCAM MX-GCS. А також має власний комплекс РЕБ. Арсенал цієї машини дозволяє говорити про те, що вона є унікальним та потужним комплекс ближньої дії для прикриття сухопутних підрозділів у армійських бойових порядках. Йдеться про захист як від вигляді ударних вертольотів, так і від сучасних дронів.

Поделиться публикацией