США ОГОЛОСИЛИ ПРО НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні для протидії російському вторгненню.

Про це 8 вересня ц.р. повідомила «Європейська правда», посилаючись на заяву держсекретаря США за підсумками зустрічі Ентоні Блінкена з президентом України Володимиром Зеленським, пише

«Я поінформував президента Зеленського, що відповідно до повноважень, наданих президентом, я санкціонував наш двадцятий з вересня 2021 року пакет зброї та обладнання США для України. Цей пакет у $675 мільйонів включає додаткову зброю, боєприпаси та обладнання із запасів Міністерства оборони США», — йдеться у заяві.

Крім того, Держдеп повідомив Конгрес про наш намір виділити ще $2,2 мільярда на довгострокові інвестиції в рамках зовнішнього військового фінансування для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів, включаючи членів НАТО та регіональних партнерів у сфері безпеки, які «потенційно знаходяться під найбільшим ризиком для майбутньої російської агресії».

Після сьогоднішнього оголошення загальна військова допомога США Україні складає приблизно 15,2 мільярда доларів з початку роботи адміністрації Байдена.

Поделиться публикацией