НОРВЕГІЯ ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ ПРИБЛИЗНО 160 РАКЕТ HELLFIRE

Норвегія передасть Україні приблизно 160 ракет Hellfire з лазерним наведенням.

Разом із ними ЗСУ отримають пускові установки та блоки наведення, які необхідні для здійснення пуску по заданій цілі.

Про це 8 вересня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Міноборони країни.

Також Норвегія передасть прилади нічного бачення з арсеналу збройних сил країни.

Про передачу озброєння оголосив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам під час сьогоднішньої зустрічі контактної групи з підтримки України, яка відбувається на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Норвегія купувала ці ракети для свого десантного підрозділу Coastal Ranger Commando, навченого діяти на прибережних театрах бойових дій. Він виконує роль корпусу морської піхоти та берегової артилерії.

“Це зброя, про яку просила Україна, і вона стане в пригоді у боротьбі з російськими окупаційними силами. Ракетою легко керувати, її можна використовувати як проти наземних, так і морських цілей” – сказав норвезький міністр.

Збройні сили Норвегії перевірили стан ракет перед їхньою відправкою, а українських операторів уже навчили користуватися Hellfire.

Наземну пускову установку для ракет Hellfire можна перевозити транспортом або ж нести вручну. Також її можна монтувати на рухомих платформах.

У комплекс входять декілька основних компонентів:

  • пускова дистанційно керована установка і власне сама ракета Hellfire,
  • оптико-електронна станція спостереження та наведення,
  • пульт оператора.

Ракети оснащені 9-кілограмовою бойовою частиною та мають дальність польоту близько 8 кілометрів. Їхнє наведення здійснюється за допомогою лазерного підсвічування (лазерного цілевказівника) об’єкта який потрібно уразити. Довжина ракети становить 163 сантиметри, а діаметр 17,8 сантиметра. Елементи комплексу з’єднуються між собою кабелями.

Також Норвегія передала Україні прилади нічного бачення, включаючи як індивідуальні окуляри нічного бачення, так і біноклі.

 

Поделиться публикацией