РОСІЙСЬКИЙ ЕКСПОРТ ЗБРОЇ ПРОДОВЖУЄ ВТРАЧАТИ ПОЗИЦІЇ

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI) опублікував дані, з яких випливає – пандемія ковіда не позначилася на світовому ринку зброї. Сумарний обсяг продажів сотні компаній-лідерів з виробництва озброєнь у світі з позаминулого до минулого року зріс на 1,3% і перевищив півтрильйона доларів. Однак при цьому російські компанії з першої світової сотні продали продукції на 28,2 млрд. доларів, що на 6,5% менше, ніж у 2019 році/

Про це повідомив портал «Новости ВПК», посилаючись на «Комерсант».

Усього в рейтинг входять дев’ять російських фірм, частка яких становить 5% від світового ринку. Особливо помітним було зниження рівня продажів у компаній «Алмаз-Антей» — на 31%, у «Вертолетов России» було відзначено падіння на 13%, а Об’єднана суднобудівна корпорація знизила продажі на 11%».

Аналітики SIPRI дали пояснення ситуації з експортом російських озброєнь. Експерти вказали на те, що державна програма переозброєння армії Росії, що проходила в 2011-2020 роках, добігла кінця, а фінансування закупівель озброєнь у рамках наступної програми виявилося меншим. Ряд експортних поставок було відкладено через пандемію коронавірусу.

Поделиться публикацией