ЗСУ РОЗПОЧИНАЮТЬ ПІДКОНТРОЛЬНУ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ШЕСТИ МОБІЛЬНИХ МІНОМЕТНИХ УСТАНОВОК

Десантно-штурмові війська ЗСУ розпочинають підконтрольну експлуатацію шести мобільних мінометних установок БАРС 8ММК розробки та виробництва ДП «Укроборонсервіс», що входить до складу Укроборонпрому.

Про це 7 грудня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Техніка призначена для підтримки дій механізованих підрозділів під час боротьби з рейдовими загонами, диверсійно-розвідувальними групами, для контрбатарейної боротьби тощо.

Установка оснащена мінометом калібру 120 мм з максимальною дальністю стрільби осколково-фугасною міною до 7100 м. Новітнє обладнання дає змогу автоматично наводити зброю на ціль, відновлювати положення ствола після пострілу, визначати власні координати тощо. Крім того, її обладнано системою, яка автоматично корегує умови стрільби з урахуванням інформації бортової метеостанції.

Істотною перевагою БАРС 8ММК є швидкість переведення з похідного положення у бойове і навпаки. На це витрачається втричі менше часу, ніж для схожого озброєння, яке є на озброєнні ЗСУ, попри те, що екіпаж вдвічі менший за розрахунок штатного буксирувального міномета.

Укроборонсервіс  – єдиний розробник і виробник мобільних мінометних установок БАРС 8ММК і виконавець послуг з підготовки екіпажів й інструкторів для експлуатації та обслуговування цієї техніки. Наразі підприємство пропонує десантникам відповідні послуги.

«Ми повністю профінансували розробку установки, наші фахівці створили й реалізували проєкт компонування окремих частин у єдиний комплекс і зробили боєукладання на 60 мін, що втричі перевищує звичайний боєкомплект буксирувального міномета», – зазначає директор підприємства Володимир Воронін.

Поделиться публикацией