ПРОГРАМА РОЗВИТКУ ОПК СУТТЄВО НЕДОФІНАНСОВУЄТЬСЯ – ДЖЕРЕЛО В УРЯДІ

Програма розвитку оборонно-промислового комплексу (Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) до 2021 року 24 травня 2017 року – «ОПК»), яка була ухвалена в травні ц.р., суттєво недофінансовується.

Про це зазначив в інтерв’ю інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» представник Уряду України на умовах анонімності. За інформацією співбесідника «ОПК», на поточний рік передбачалося виділити в межах даної програми близько 6 млрд. грн на підготовку та модернізацію виробництв, а ще близько 5 млрд. грн планувалося виділити в межах Державної цільової програми створення і освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії, прийнятої Урядом у березні ц.р., що загалом менше передбачених на такі цілі 0,5% ВВП. Однак в реальності реалізація цих завдань, за словами співбесідника, виявляється недосяжною, зокрема, в межах першої програми контрактів укладено на близько 140 млн грн, в межах другої – на близько 200 млн грн.

То ж, каже урядовець, реалізація цих програм під загрозою внаслідок дефіциту ресурсів.

Як повідомляли ЗМІ раніше, Державна цільова програма реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу до 2021 року включала реалізацію таких чутливих питань як новий формат ціноутворення, надання державних гарантій і трирічне державне оборонне замовлення.

Поделиться публикацией
-->