ПОЛЬЩА МАЄ НАМІР САМОСТІЙНО ВИПУСТИТИ 500 ТАНКІВ ЗА КОРЕЙСЬКОЮ ЛІЦЕНЗІЄЮ

Польща планує самостійно виготовити 500 танків K2PL. У Польщі розкрили деталі виробництва локалізованих танків K2 та нюанси їх глибокої модифікації до версії K2PL. Про це повідомив «Мілітарний» з посиланням на представників компанії Hyundai Rotem та PGZ на оборонному форумі Defense24Days у Польщі.

Під час презентації представники компаній розповіли, що до 2025 року Hyundai Rotem планує експортувати в межах контракту 180 танків K2 у «проміжній версії». У цей час у Польщі готуватимуть потужності для виробництва танків та їх подальшого обслуговування.

Після 2025 року розгорнутий у Польщі сервісний центр бронетехніки здійснюватиме модернізацію та доводитиме отримані K2 до польської версії K2PL, котра матиме низку серйозних нововведень та посилений захист.

За планами, запуск виробництва танків K2PL у Польщі має розпочатися у 2028 році та сягатиме 500 машин. Ще 320 танків K2PL мають доставити Hyundai Rotem.

Загалом, у межах масштабного замовлення до 2035 року збройні сили Польщі мають отримати 1000 танків.

Південнокорейський танк K2 Black Panther є найсучаснішим ОБТ країни. Однак, на думку польських військових, захист цієї машини залишається незадовільним попри низку інших переваг. Відповідно, з огляду на вимоги замовника та досвід російсько-української війни Hyundai Rotem спільно з польським оборонним об’єднанням PGZ розробляють глибоко модифіковану версію машини під індексом K2PL для Польщі.

У презентації представники компаній розповіли, що нова машина отримає комплект додаткового протимінного захисту днища, посилене бронювання бортів та лобової частини башти, систему протидії дронам та динамічний захист. Запланований для інтеграції комплекс активного захисту передбачає застосування засобів фізичного знищення цілей. Його модель наразі не озвучують, однак із високою імовірністю йдеться про корейський комплекс KAPS. До розробки та виробництва K2PL буде залучена мережа з понад 13 польських компаній та інститутів.

Після розробки та запуску у виробництво K2PL польсько-корейський консорціум продовжить співпрацю. У 2024 році очікується початок розробки гусеничної та колісної техніки наступного покоління. Крім того, в планах компаній залишається продаж танків на експорт європейським країнам.

Поделиться публикацией