УКРАЇНА ДО КІНЦЯ 2024 ВРАЖАТИМЕ БЕЗПІЛОТНИКАМИ НА ДАЛЬНІСТЬ 2500 – 3000 КМ   

Такого висновку дійшли фахівці Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння після аналізу динаміки ураження об’єктів вглибині Росії та відвідання низки провідних розробників безпілотних авіаційних комплексів (БАК).

«Українські розробники вже мають відповідні технології, які активно тестуються та впроваджуються. Поки що йдеться про досяжність 2500 – 3000 кілометрів з бойовими частинами у 20 — 30 кілограмів, але у подальшому потужність БЧ збільшуватиметься», — вказали в ЦДАКР у коментарі агентству «ОПК» після результативного ураження 9 травня українським безпілотником з відстані 1400 км одного з найпотужніших нафтопереробних підприємств РФ — «Салаватнефтеоргсинтез» в Башкирії, що належить компанії «Газпром».

«Салаватнефтеоргсинтез» є десятим за потужністю нафтопереробним підприємством Росії. Його річні обсяги переробки сировини становлять близько 10 млн тонн. За інформацією місцевого видання, внаслідок атаки була уражена установка каталітичного крекінгу. Після цього співробітники підприємства почули вибух і побачили дим та пожежу у районі влучання.

У DEFENSE EXPRESS зазначили, що дронів було мінімум два, при цьому припустили, що скоріш за все, йдеться про потужніший дрон на основі легкомоторного літака.

Пізніше джерела видання «Українська правда» повідомило, що російські об’єкти уразили безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України.

Поделиться публикацией