ДЛЯ ВИРОБНИКІВ БАК В УКРАЇНІ МОЖУТЬ БУТИ ЗАПРОВАДЖЕНІ ГРАНТИ

Українські виробники дронів можуть отримати до 80% вартості поданого проєкту від держави. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Для отримання грантів від держави за програмою «Переробка» виробники безпілотних літальних апаратів мають скористатися тими ж стандартними для всіх учасників програми механізмами подання заявок. А от умови участі в ній для підприємств, що виробляють БПЛА, будуть пільговими. До цього подібні пільгові умови мали лише підприємства, що працюють в прифронтових регіонах.

Взяти участь у програмі можуть фізичні, юридичні особи та ФОП, що проводять господарську діяльність з виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування та здійснюють виробництво БпЛА, або їх частин (КВЕД 30.30).

Кошти можуть надаватися на реалізацію проєктів зі створення нових або збільшення потужностей наявних підприємств з виробництва повітряних і космічних літальних апаратів й супутнього устаткування або на придбання основних засобів виробництва, які не підлягають відчуженню, на доставлення та введення їх в експлуатацію.

Охочі можуть подати заявку на грант через державний портал «Дія», до неї необхідно додати бізнес-план проєкту, на який будуть спрямовані грантові кошти. Після отримання гранту фізична, юридична особа або ФОП має виконати наступні вимоги:

Використати грант за призначенням протягом року.

Створити нові робочі місця. Кількість місць залежить від суми гранту. Наприклад, не менше 25 місць (з них третина – у перші пів року, решта – протягом року) має бути створено отримувачем гранту в розмірі від 6,4 до 8 млн.

Сплатити протягом 3 років з дня отримання гранту податків, зборів (обов’язкових платежів), ЄСВ до зведеного бюджету України у розмірі отриманого гранту.

Підтримка виробництва дронів в Україні

Початок повномасштабної російсько-української війни дав потужний поштовх як ветеранам галузі, так і стартапам.

Поделиться публикацией