ПРИЛАДИ «СПАРІНГ-ВІСТ ЦЕНТР» ДОПОМАГАЮТЬ УКРАЇНСЬКИМ БІЙЦЯМ ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ – Р. СМУК

На сьогоднішній день, вже тисячі приладів «Спарінг-Віст Центр» допомагають українським бійцям захищати суверенітет та територіальну цілісність України в зоні АТО.

Про це повідомив у ході Першого всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості генеральний директор науково-виробничого приватного підприємства «Спарінг-Віст Центр» Ростислав Смук («Спарінг-Віст Центр» є розробником та виробником відомого в Україні та у світі приладів і систем радіаційного контролю торгової марки «ECOTEST»).

За його словами, підприємство існує вже 28-й рік і постійно працює над розробкою нових та ефективніших засобів та систем радіаційного контролю. Він додав, що з початком війни почалася активна співпраця з Міністерством оборони України, а також було розроблено та поставлено на озброєння цілу низку нових пристроїв для використання в зоні АТО.

Р.Смук зазначив, що одним з основних напрямів досліджень є вироблення засобів радіаційного контролю для бойової техніки, оскільки жодна бойова машина не може обійтися сьогодні без зазначеного оснащення. Він також поінформував, що підприємством було розроблено засоби пожежогасіння в техніці, паливоміри та пристрій «Штора», що дозволяє запобігати лазерному наведенню ракетного озброєння супротивника на бойову техніку.

Р.Смук повідомив, що, крім спецзасобів та приладів для бронетехніки, компанія почала розробку та виробництво піротехнічних снарядів для силових структур, зокрема, димових гранат білого та чорного кольорів різних габаритів. Він долав, що також було створено сигнальні міни для інженерів та сучасні, розроблені за стандартами НАТО, протигази, які є частиною програми розвитку засобів радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Поделиться публикацией
-->