ПОЛЬЩА МАЙЖЕ ВДВІЧІ ЗБІЛЬШИТЬ АРМІЮ

Найближчим часом Польща має намір суттєво збільшити армію через збільшення кількості бойовиків із ПВК «Вагнер» у Білорусі. Про це заявив віце-прем’єр Польщі Ярослав Качинський, повідомило Polskie Radio.

Він уточнив, що у країні буде створено сім дивізій замість нинішніх трьох, шість із них будуть бойовими, а сьома — резервною. Качинський також зазначив, що в той же час уряд зміцнює кордон, будуючи паркан із «різними типами електронних пристроїв для полегшення охорони кордону». Він також згадав про загрози для польського кордону з боку Білорусі.

Згідно з інформацією моніторингової групи «Беларуські Гаюн», днями у Білорусь прибула 11-та колона ПВК «Вагнер»,  у її складі щонайменше 29 одиниць автомобільної техніки. За даними Центру нацспротиву, підрозділи приватної військової компанії «Вагнер» шукають в Білорусі людей, готових воювати проти Литви та Польщі. Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко під час зустрічі з російським диктатором Путіним заявив про те, що «вагнерівці» хочуть наступати на Польщу.

Поделиться публикацией