ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ В. ГАВРИЛОВ НАЗВАВ ТРИ ОСНОВНІ ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНИХ НАЗЕМНИХ ДРОНІВ

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов назвав три основні пріоритети розвитку вітчизняних наземних дронів.

Про це посадовець розповів у коментарі для Промислового порталу на одній з подій, присвяченій розвитку безпілотної наземної техніки в Україні.

За словами Гаврилова, першим пріоритетом є створення логістичних безпілотних платформ. Їх робота має відбуватися у ближній зоні в тих місцях, де відбувається безпосередній контакт з противником.

Ці дрони дозволять евакуйовувати наших військовослужбовців, які отримали поранення, або доставляти боєприпаси та провізію на важкодоступні позиції, шлях до яких прострілюється противником.

Другим пріоритетом є розвиток “дронів-кіллерів”, які будуть оснащуватися легкими системами для нанесення ураження по противнику. Мова може йти про автоматичні гранатомети, кулемети, або протитанкові засоби, які кріпитимуться на корпус й керуватимуться оператором.

Важливим аспектом застосування таких дронів є можливість роботи із засідок, оскільки наземного робота з низьким профілем буде важко виявити, він зможе уражати цілі з кущів чи працюючи з-за штучного укриття.

Третій напрям розвитку наземних дронів, за словами генерала Гаврилова, це стаціонарні системи з кулеметами чи оптичними станціями. Такі засоби можуть виставлятися у певних точках і керуватися оператором зі схованки. При цьому їх недоліком є перебування на одній позиції, але таку систему можна добре використовувати при підготовці диверсій або інтегрувати в оборонні рубежі.

Поделиться публикацией