ПОЛЬСЬКА АРМІЯ БУДЕ ОСНАЩУВАТИСЯ НАЙСУЧАСНІШИМИ ОЗБРОЄННЯМИ — БЛАЩАК

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що армія буде оснащуватися найсучаснішими озброєннями, які гарантуватимуть безпеку держави.

Про це 15 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Польське радіо.

«Використовувати й надалі пострадянську техніку уже неможливо. Ми виведемо літаки МіГ-29 і Су-22 в дуже короткий термін. Крім американських машин F-16 і F-35, у польській авіації з’являться південнокорейські навчально-бойові літаки», — сказав він, виступаючи на військовому фестивалі на честь 102-ї річниці перемоги над більшовиками у Варшавській битві

Міністр заявив, що його критикують за закупівлі нової бойової техніки для польської армії.  За його словами, ймовірно, критики «хотіли б, щоб я купив цю техніку в іншому місці».

«Проте я купую техніку, перевірену в боях, яка гарантує безпеку Польщі», — підкреслив Блащак.

Він запевнив, що процес зміцнення збройних сил Польщі прогресує: «Ми розвиваємо Військо Польське, створюємо нові підрозділи, оснащуємо солдатів сучасною технікою, посилюємо наші збройні сили, нашу авіацію».

Очільник оборонного відомства додав, що це особливо помітно на авіабазі в Лаську, де відбувався військовий фестиваль.

«Тут будуть польські F-35… Я дуже задоволений присутністю Військово-повітряних сил США. Наші льотчики тренуються разом із військовими США, таким чином вибудовуючи співпрацю, яка є дуже важливим елементом нашої безпеки», — резюмував керівник міноборони Польщі.

 

Поделиться публикацией